Opbaring

Opbaarmogelijkheden

Indien de nabestaanden dat wensen, wordt in overleg de overledene overgebracht naar aula Memoriam, gelegen aan de Stationsstraat 36 in Wierden. Ook kan indien dit mogelijk is de overledene thuis worden opgebaard.

Opbaring in aula Memoriam

Opbaring in onze aula heeft als voordeel dat u een aantal zaken niet zelf in huis hoeft te hebben. Dat betekent dat u ook geen mensen thuis hoeft te ontvangen op deze moeilijke dagen waarin er van alles op u afkomt.

De overledene wordt in de aula opgebaard. De nabestaanden kunnen daar dan in overleg elk moment van de dag naar toe. Soms moet de opbaring in de aula plaatsvinden omdat goede mogelijkheden thuis ontbreken. Aula Memoriam beschikt ook over een familiekamer waar de nabestaanden indien mogelijk regelmatig zelf naar toe kunnen gaan.

Familiekamer

Opbaring thuis

Een thuis-opbaring kan op twee manieren: in een kist of in zijn of haar bed. De controle en verzorging van de overledene bij een thuis-opbaring gebeurd dagelijks door de uitvaartleider.

Condoleren

Aula Memoriam biedt een goede mogelijkheid voor de condoleance. Ook als iemand thuis is opgebaard kan voor de condoleance naar de aula worden uitgeweken. De aula is geschikt om een afscheidsdienst of laatste afscheid te houden. Dat kan tot ongeveer 70 personen.

De uitvaart kan in aula Memoriam worden afgesloten met een koffietafel. De aula heeft daar de nodige faciliteiten voor.

Ruimte voor condoleance, afscheidsdienst of een koffietafel