Over ons

Ontstaan

De vereniging uitvaartverzorging Wierden en omstreken is opgericht op 8 februari 1929. Onze uitvaartvereniging heeft ruim 2.600 leden. Ze heeft in haar meer dan 85-jarig bestaan een vaste plaats in de Wierdense samenleving. Onze uitvaartvereniging is de enige uitvaartvereniging ter plaatse. Anders dan commerciële uitvaartondernemers heeft onze vereniging een duidelijk maatschappelijk sociaal doel zonder enig winstoogmerk. De uitvaartvereniging is er om haar leden behulpzaam te zijn bij een uitvaart. Tegen betaling van een redelijk tarief kunnen ook niet-leden via onze vereniging een uitvaart laten verzorgen.

Aula Memoriam

Aula Memoriam

Doel

Het doel van de vereniging is om op basis van vrijwilligheid, onderlinge solidariteit en noaberschap hulp te verlenen op het gebied van de uitvaart. En daarbij de overledene op de meest waardige wijze, overeenkomstig zijn of haar wensen, naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen. Ook wil de vereniging voorkomen dat de verzorging van een geliefde overledene een voorwerp van winstbejag wordt. Tot op de dag van vandaag is onze vereniging daarom nog steeds zonder winstoogmerk.

Koepelorganisatie

Onze uitvaartvereniging is aangesloten bij de koepelorganisatie van samenwerkende uitvaartverenigingen FKB. Gezamenlijk verzorgen de FKB-verenigingen circa 4.500 uitvaarten per jaar. 

 

Geschiedenis

De vereniging droeg in het begin een andere naam. Ze hete toen Lijkwagen vereniging Wierden en omstreken.

Lees meer over de geschiedenis van de vereniging