Begraven

Begraven

Een begrafenis vindt plaats op een gemeentelijke of een kerkelijke begraafplaats. Dat kan in de gemeente Wierden, maar ook elders zijn.

Onze uitvaartleider vraagt in de betreffende gemeente of aan een kerkelijke gemeente een graf aan. Hij / zij bespreekt met de nabestaanden welke mogelijkheden er zijn op de gemeentelijke begraafplaats. De uitvaartleider kan u ook alles vertellen over de kosten van een graf en over de duur van grafrechten.

Uitvaartkisten

De uitvaartleiders beschikken over diverse modellen en uitvoeringen van uitvaartkisten: van de meest gebruikelijke uitvaartkist van dit moment tot exclusieve uitvaartkisten.

Ook zijn er mogelijkheden om milieubewust begraven of gecremeerd te worden, bijvoorbeeld in een kartonnen kist of in een lijkwade.

Nazorg

De uitvaartverzorging houdt niet voor ons op nadat de uitvaart door ons gedaan is. De uitvaartleider heeft na ongeveer zes tot acht weken altijd een evaluatiegesprek met de nabestaanden. Uit onderzoek blijkt dat de nabestaanden dit gesprek op prijs stellen.