Cremeren

Cremeren

Een crematie vind meestal plaats in een van de dichtstbijzijnde crematoria. Dat is in onze omgeving in Almelo, Nijverdal of Enschede.

Uitvaartkisten

De uitvaartleiders beschikken over diverse modellen en uitvoeringen van uitvaartkisten: van de meest gebruikelijke uitvaartkist van dit moment tot exclusieve uitvaartkisten.

Ook zijn er mogelijkheden om milieubewust begraven of gecremeerd te worden, bijvoorbeeld in een kartonnen kist of in een lijkwade.

Asbestemming

Het is mogelijk om de as van de overledene te laten verstrooien op de gemeentelijke begraafplaats in Wierden en Enter of op een strooiveld bij een crematorium. Maar ook op de Noordzee, het IJsselmeer of een strooiveld in de natuur op de Veluwe. Ook kan de urn worden bijgezet bij de gemeentelijke begraafplaats in Wierden en Enter, maar ook in een columbarium, urnentuin of urnenkelder. Ook kunt u er voor kiezen om de urn bij u thuis neer te zetten.

Het is ook mogelijk om de as van de overledene bij u te dragen in een sieraad. 

Vraag onze uitvaartleiders naar deze mogelijkheden.

Nazorg

De uitvaartverzorging houdt niet voor ons op nadat de uitvaart door ons gedaan is. De uitvaartleider heeft na ongeveer zes tot acht weken altijd een evaluatiegesprek met de nabestaanden. Uit onderzoek blijkt dat de nabestaanden dit gesprek op prijs stellen.